Punerea pietrei de temelie pentru capela Parohiei Tei din Capitală. PS Timotei: Lăcașul va avea ca scop precis pregătirea tinerilor prin cateheză

Preasfințitul Părintei Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru capela Sfinții Martiri Brâncoveni a parohiei Sfânta Treime – Tei din Capitală, informează Agenția de știri Basilica.

La evenimentul ce a avut loc în data de 15 mai 2017 au fost prezenți slujitorii lăcașului de cult, precum și numeroși credincioși.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat importanța și scopul ridicării viitorului lăcaș de cult, informează Radio Trinitas.

Această capelă care se va zidi în preajma bisericii va avea ca scop precis pregătirea tinerilor prin cateheză, cuvinte de învățătură, în posturi mai ales, dar și cu alte prilejuri. Suntem bucuroși că o astfel de inițiativă prinde acum contur prin această rânduială de sfințire a locului și a pietrei de temelie, a precizat ierarhul.

În cadrul aceluiași cuvânt, părintele episcop a evidențiat și importanța duhovnicească a noului edificiu.

Când unii dintre noi se pregătesc să treacă pragul acestei lumi și vor fi privegheați în această capelă, mulți dintre dumneavoastră veți putea fi alături, rugându-vă după cum sunt datinile românești și creștinești vreme de trei zile până când țărâna va fi încredințată țărânei, a spus Preasfinția Sa.

Biserica are hramul Sfânta Treime şi este aşezată la intersecţia bulevardului Lacul Tei şi Grigore Moisil, Bucureşti, Sectorul 2, în apropierea Parcului Tei, cunoscut în trecut ca Parcul 8 Mai – Grădina Teiului.

© Ziarul Lumina