Să reflectăm la valoarea slujirii celorlalţi şi să apreciem darurile lor, îndeamnă PS Timotei Prahoveanul

„Să reflectăm la valoarea slujirii celorlalți, să apreciem darurile altora, pentru că trăim într-o lume care nu mai apreciază darurile, care nu mai cinstește pe nimeni”, a afirmat duminică PS Timotei Prahoveanul la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – 1 Decembrie din Protoieria Ilfov Sud.

„De multe ori nu apreciem decât propriile noastre fapte. Faptele celorlalți, oricât ar fi de bune, nu le prețuim”, a subliniat ierarhul după citirea textului biblic cu vindecarea slugii sutașului.

Din Evanghelia Duminicii a 4-a după Rusalii (Matei 8:5-13), „învățăm că noi, care suntem obișnuiți să-i cinstim pe cei mai mari decât noi, va trebui să vedem întotdeauna darurile tuturor oamenilor, nu doar a celor mari, ci și a celor mici, a celor adeseori neînsemnați”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a reiterat cuvintele Mântuitorului Hristos, care le-a spus ucenicilor să-i prețuiască pe cei mici. „Vedeți să nu disprețuiți pe vreunul din aceștia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd fața Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Matei 18:10).

Ierarhul a menționat că prețuirea darurilor altora și aprecierea lor „aduce întotdeauna foarte multă lumină și bucurie în societate, în lumea întreagă”.

„Când oamenii nu sunt prețuiți – chiar și cei mici – atunci este întotdeauna o prăpastie de netrecut, pe care Mântuitorul a înlăturat-o dintotdeauna”, a explicat PS Timotei Prahoveanul.

„Întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut… Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut” (Matei 25:40,45).

O altă precizare a Preasfinției Sale legată de minunea vindecării slugii sutașului este aceea că „Mântuitorul Hristos a fost impresionat de atenția, smerenia și credința unui ofițer păgân, nu a unui creștin, care de multe ori se consideră mai bun decât alții”.

Ierarhul a venit la biserica menționată unde a oficiat Sfânta Liturghie și a binecuvântat lucrările aflate în curs de desfășurare.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro