Sănătate pentru Sate | Peste 80 de persoane din localitatea Băltița au beneficiat de consultație medicală gratuită

Peste 80 de persoane din localitatea Băltița, comuna Mănești, județul Prahova, au beneficiat recent de consultație medicală gratuită în cadrul campaniei Sănătate pentru sate. De asemenea, cei interesați au avut ocazia să participe la o ședință de consiliere și prevenție, informează Agenţia de ştiri Basilica.

La acțiunea umanitară au participat 18  voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, dintre care 9 medici cu următoarele specializări : medicină de familie, medicină internă, diabet și boli de nutriție, stomatologie, ekg și ecografie, a precizat Dănuț Prună, Voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Potrivit medicului Radu Cristian Tudose, acțiunea desfășurată a fost extrem de utilă și benefică pentru locuitorii satului Băltița.

Azi am desfășurat o nouă acțiune în folosul celor care au mare nevoie de îngrijiri medicale și care nu au posibilitatea să dea curs acestei cereri. Suntem siguri că, pe lângă acțiunile medicale, am transmis acestor semeni ai noștri și o parte din binecuvântările Părintelui Arhimandrit Ciprian, cu care am plecat la drum, a declarat Radu Cristian Tudose.

La rândul său, Părintele Veselu Vasile Suraj, parohul bisericii din Băltița, a mulțumit Patriarhului României pentru binecuvântare și tuturor voluntarilor pentru implicarea în campania umanitară.

Mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea venirii caravanei Sănătate pentru sate. Totodată, mulțumim părintelui Ciprian Grădinaru, coordonatorul programului. În aceeași măsură, mulțumim voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Vizita caravanei a fost benefică pentru comunitatea noastră, a spus părintele paroh.

Activitatea desfășurată în localitatea Prahoveană a avut loc cu ajutorul reprezentanților de la DSP Prahova.