Şedinţă administrativă la Patriarhie: Cum vor fi organizate slujbele de Paşti

Majoritatea slujbelor din Săptămâna Patimilor și Săptămâna Luminată vor fi oficiate în altarele din proximitatea Catedralei Patriarhale, a anunțat Ziarul Lumina în urma întâlnirii desfășurate vineri privind organizarea evenimentelor de la Patriarhie din perioada 25 aprilie – 7 mai.

La întrevederea de la Palatul Patriarhiei au participat reprezentanți ai Arhiepiscopiei Bucureștilor și ai autorităților locale.

Discuțiile au avut ca obiectiv stabilirea măsurilor pentru desfășurarea slujbelor de Paști cu respectarea tuturor normelor privind limitarea infectărilor cu noul coronavirus.

Potrivit Ziarului Lumina s-a avut în vedere accesul credincioșilor pe Dealul Patriarhiei pentru participarea la rânduielile liturgice, care se vor desfășura, după caz, în Catedrala Patriarhală, la Altarul de vară al sfântului lăcaș sau în altarul amenajat în „Baldachinul sfinților”.

Au fost discutate și aspecte privind modul în care vor fi distribuite:

  • ramurile de salcie și finic sfințite cu ocazia sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim,
  • Sfânta Lumină și Sfintele Paști cu ocazia Învierii Domnului,
  • Agheasma de Izvorul Tămăduirii.

La întâlnire au participat: pr. Aurel Mihai, vicar eparhial administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, reprezentanți ai Eclesiarhiei Catedralei Patriarhale și ai Serviciului colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor, reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române, Poliției Sector 4, Poliției Locale Sector 4, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență‑SMURD și ai Serviciului de Ambulanță București‑Ilfov.

Părintele vicar eparhial Aurel Mihai a mulțumit autorităților pentru colaborare și sprijin.

„Apreciem deschiderea pe care au avut-o toți participanții la întâlnire și dorința ca și în acest an credincioșii să se poată bucura duhovnicește la aceste praznice, începând din Duminica Floriilor, apoi la Deniile din Săptămâna Mare, această participare încununându‑se cu praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”.

Anul acesta, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului în data de 2 mai.

Foto credit: Ziarul Lumina

Sursa: Basilica.ro