Sfințire de raclă la Biserica Bucur Ciobanul. PS Timotei Prahoveanul: Sfinții sunt adevărații prieteni ai creștinilor

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit marți, 1 august 2017, racla ce adăpostește fragmente din moaștele Sfinților Atanasie și Chiril, care se află la Biserica Bucur Ciobanul, una dintre cele mai vechi biserici din Capitală.

Cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre viața acestor doi mari ierarhi. În cuvântul său, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că sfinții sunt adevărații prieteni ai creștinilor, informează basilica.ro.

Noi ne facem prieteni în această lume, dar uităm să ne împrietenim cu sfinții. De aceea, fericiți sunt preoții și credincioșii care au prieteni adevărați în cer pentru că prietenia lor ne ajută întotdeauna, a spus PS Timotei.

Potrivit părintelui paroh Ionuț Bărbulescu, racla a fost dăruită parohiei de Înaltpreasfințitul Părinte Ambrozie, Mitropolit de Durostorum (Bulgaria) și adusă de părintele arhimandrit Zenovie Grigore, starețul Mănăstirii Nechit din județul Neamț.

Situată în vecinătatea Mănăstirii Radu Vodă, biserica ocrotită de Sfinții Atanasie și Chiril a fost salvată de la demolările din perioada comunistă.