Sfințire la Parohia Scaune | Rolul bisericilor este să aducă laolaltă comunitatea în rugăciune, spune PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, a sfințit duminică Biserica Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Scaune din Capitală, unde a vorbit despre importanța rugăciunii în comuniune. Evenimentul a fost prilejuit de încheierea lucrărilor de reabilitare și restaurare a locașului, realizate cu fonduri europene.

După târonsirea și sfințirea bisericii, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oficiat Sfânta Liturghie în pridvorul bisericii. În omilia sa, el a subliniat importanța rugăciunii în comun și a locașurilor de cult: „Ne putem ruga acasă sau în orice alt loc, dar rugăciunea pe care Dumnezeu o ascultă cu plăcere și cu bucurie este rugăciunea comunității întregi”.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele paroh Jenică Danțiș și i-a conferit titlul de iconom-stavrofor. Au fost acordate distincții și altor persoane implicate în proiect.

Locașul, aflat într-o stare avansată de degradare, a fost reabilitat printr-o finanțare europeană nerambursabilă. A fost reparat acoperișul și s-a înlocuit șarpanta, iar biserica a fost învelită cu tablă de cupru. A fost montat un sistem de încălzire prin pardoseală și s-a refăcut tencuiala exterioară. Pictura, catapeteasma și mobilierul liturgic au fost și ele restaurate.

Biserica „Scaune”, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, datează din 1705, când a fost inaugurată în mahalaua măcelarilor bucureșteni. Denumirea ei trimitea la butucii folosiți de aceștia pentru tăierea cărnii.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Sursa: Basilica.ro