PF Daniel: Sinodul Mitropoliei Munteniei, prilej de a aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit

Părintele Patriarh Daniel a deschis joi seară lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Desfășurarea ședinței sinodale în preajma sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul Catedralei Patriarhale, este un prilej „să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit” într-o perioadă de mari încercări pentru țară și întreaga lume, a spus Patriarhul României.

Pe agenda lucrărilor s-a aflat aprobarea textului slujbei Sfântului Nichifor cel Lepros. Pomenit în data de 4 ianuarie, acesta s-a bucurat de „o popularitate deosebită mai ales în timpul pandemiei”, a remarcat Părintele Patriarh, „întrucât el a suferit de lepră și a fost răbdător și milostiv și smerit și Dumnezeu i-a dat darul vindecării celor bolnavi”.

Ierarhii din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au discutat și probleme de ordin administrativ. „Toate aceste subiecte de pe ordinea de zi arată bogăția și complexitatea lucrărilor, activităților eparhiilor”, a subliniat Preafericirea Sa.

Mitropolia Munteniei și Dobrogei are sediul în București, iar mitropolitul ei este totodată arhiepiscop al Bucureștilor și patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

Din componența Mitropoliei Munteniei și Dobrogei fac parte arhiepiscopiile Bucureștilor, Târgoviștei, Tomisului, Argeșului și Muscelului, Buzăului și Vrancei, respectiv a Dunării de Jos, precum și episcopiile Sloboziei și Călărașilor, Alexandriei și Teleormanului, respectiv ale Giurgiului și Tulcii.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Sursa: Basilica.ro