„Teologul Sfintei Treimi” a fost comemorat de ASCOR Bucureşti

Părintele Dumitru Stăniloae, teolog al Sfintei Treimi și, implicit, al iubirii creștine, a fost comemorat sâmbătă la Mănăstirea Cernica de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – București.

„Momentul comemorativ nu este doar o importantă tradiție rezervată primei zile de sâmbătă din fiecare an universitar, ci și un prilej de a rememora misiunea pe care ne-am asumat-o atunci când ne-am înscris în cea mai veche asociație studențească postdecembristă, respectiv, promovarea credinței creștine și a spiritualității ortodoxe în duhul filocalic redescoperit de Pr. Prof. Dumitru Stăniloae”, au transmis pentru Basilica.ro reprezentanții ASCOR București.

Programul a inclus participarea la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Cernica, slujba de pomenire și depunerea unei coroane de flori la mormântul părintelui, „confecționată, tot în mod tradițional, de mâinile dibace ale voluntarilor”.

„Ne-am rugat pentru odihna sufletului părintelui profesor și a neamului său, dar și pentru a primi putere și tărie spre mărturisirea dreptei credințe și împlinirea rolului nostru în societate, mai ales în aceste vremuri tulburi”, au mărturisit tinerii din ASCOR București.

La evenimentul comemorativ din acest an au participat și tineri înscriși în ASCOR Brașov, alături de care au vizitat așezământul monahal de la Cernica și au luat binecuvântare de la părintele stareț.

Părintele Dumitru Stăniloae

Părintele Dumitru Stăniloae s-a născut în data de 16 noiembrie 1903, în Vlădeni, județul Brașov, și a trecut la cele veșnice în noaptea de 4 spre 5 octombrie 1993, în București.

Opera sa teologică ni-l arată ca unul dintre cei mai de seamă gânditori creștini din lume, un părinte al Ortodoxiei secolului XX.  Părintele John Meyendorff spunea despre el că „este cel mai mare teolog ortodox din întreaga lume a secolului trecut”.

Părintele Dumitru Stăniloae a fost profesor de teologie, dogmatist, filosof, istoric, ziarist și traducător.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Sursa: Basilica.ro