Un nou locaș de cult în județul Ilfov. PS Timotei Prahoveanul a sfințit biserica din Vadu Anei

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfințit astăzi biserica parohiei Vadu Anei din comuna Brănești, jud. Ilfov, informează Agenția de știri Basilica.

Zidirea unei noi biserici și împodobirea ei după cuviință ne aduce bucurie și ne arată că în toate locurile și în toate vremurile Dumnezeu are oameni aleși care îl iubesc și îl caută pe El, a spus Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor cu prilejul târnosirii lăcașului de cult.

Făcând referire la cuvintele Mântuitorului din această duminică care evidențiază că nimeni nu poate să slujească la doi domni, deoarece pe unul îl va ură și pe celălalt îl va iubi, Ierarhul a explicat că lucrarea de zidire a bisericii din micul sat Vadu Anei ne dovedește că sunt și oameni care au dragoste de Dumnezeu mai mult decât de alte lucruri și îl iubesc pe El mai mult decât pe oricine.

Preasfinția Sa a apreciat ridicarea lăcașului de cult din Vadu Anei și a subliniat faptul că purtarea de grijă a lui Dumnezeu a fost cea mai importantă în această lucrare desfășurată pentru slava lui Dumnezeu și pentru mântuirea oamenilor.

După slujba de târnosire, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în cadrul lăcașului de cult. Pentru activitatea desfășurată, părintele paroh pr. paroh Adrian Nicolae Petrescu a fost hirotesit iconom stravofor.

La eveniment au fost prezente oficialități locale și de stat. Primarul comunei Brănești, Niculae Cismaru,  a primit ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru mireni, iar binefăcătorii au primit diplome de vrednicie, informează Trinitas TV.

Consiliul local al comunei Brănești a acordat titlul de cetățean de onoare Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul și părintelui Mihai Petrescu, aceste fiind singurele titluri acordate până în prezent.