8 şi 16 august: Spectacolul „Brâncovenii” va fi jucat în aer liber, la TVR

Piesa de teatru creștin „Brâncovenii” va fi jucată în zilele de 8 și 16 august, începând cu ora 21:00, în grădina Televiziunii Române, anunță Compania Teatrală Zona printr-un comunicat de presă.

Spectacolul face parte din actuala stagiune Teatru în TVR, organizată în perioada 21 iulie – 13 septembrie 2020.

„Reprezentația artistică propune o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu, aflată în ultima parte a vieții sale la Mănăstirea Surpatele, asupra momentelor principale ale martiriului soțului său, Sfântul Constantin Brâncoveanu, și a fiilor lor. Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emoțională, prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor”, se menționează în comunicat.

Din distribuție fac parte actorii:  Ana Calciu, Tomi Cristin, Magda Catone, Mihai Coadă, Mircea Constantin, Tiberiu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu și Alex Mirea, dar și membri ai trupei Teatrului Parohial „Ateneul Sfantului Pantelimon”.

Textul aparține Părintelui Bogdan- Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc din București.

Regia este semnată de Ivona Boitan, decorul și costumele de Ileana Zirra.

Co-producători ai spectacolului sunt Protoieria Sector II și Liga Tinerilor Creștini Ortodocși, Filiala Sector II. Partener Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”.

Evenimentul este organizat de Compania Teatrală Zona, în parteneriat cu Televiziunea Română, în contextul declarării zilei de 16 august ca „Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor”.

Foto credit: Ateneul Sf.Pantelimon/Andrei Butu

Sursa: Basilica.ro