Artă și Tradiție 2020 | Expoziție în aer liber la Muzeul Satului din București

Expoziția Artă și Tradiție 2020 poate fi vizitată până în 6 septembrie la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Lucrările sunt inspirate din viața satului și a orașului românesc și sunt expuse în principal în aer liber, dar și în câteva case din muzeu.

Peste 70 de artiști contemporani expun aproximativ 180 de lucrări de grafică, desen, pictură și sculptură care tratează teme precum natura, portul popular, scene religioase și peisaje rurale și urbane. Printre lucrări se găsesc și portrete, inclusiv unul al Reginei Maria.

„Vorbim despre o expoziție altfel, aș spune, de artă plastică”, a spus Paula Popoiu, Directorul Muzeului Satului din București. „Este o expoziție în aer liber, adaptată vremurilor, și o expoziție din care aș zice că desprindem mai degrabă diversitatea artei… Tocmai în aceasta constă farmecul acestei expoziții.”

Expoziția este organizată de Galeria ArhivaDeArta și îl are curator pe criticul de artă Pavel Șușară. ArhivaDeArtă leagă artiștii atât în mediul online, prin platforma proprie, cât și offline, prin evenimente lunare.

Adresa Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” este Șoseaua Kiseleff 28-30, București, sectorul 1.

Pentru mai multe informații:

Galeria ArhivaDeArtă – tel. 0729 788 473
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – tel. 021 317 91 03

Foto credit: Facebook / Paula Stanciu Popoiu; Galeria De Artă

Sursa: Basilica.ro