BNR emite o monedă în memoria poetului Tudor Arghezi

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu 7 decembrie, o monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea poetului Tudor Arghezi.

Aversul monedei redă imaginea casei lui Tudor Arghezi (Mărțișor), inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2020”, valoarea nominală „10 LEI” și stema României, anunță BNR printr-un comunicat de presă.

Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Tudor Arghezi suprapuse peste un fragment de manuscris cu textul unei poezii scrise de acesta.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 500 piese.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint cu tema 140 de ani de la nașterea poetului Tudor Arghezi se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Poetul Tudor Arghezi s-a născut la 21 mai 1880, la București, și a încetat din viață la 14 iulie 1967.

Foto credit: BNR

Sursa: Basilica.ro