Concertul tradiţional de colinde „Răsăritul cel de Sus” va fi transmis online de ziua onomastică a Patriarhului Daniel

Anul acesta Concertul tradițional de colinde „Răsăritul cel de Sus” al Patriarhiei Române nu va mai avea loc la Palatul Patriarhiei în prezența publicului. Concertul care a fost înregistrat în prealabil va fi difuzat la Trinitas TV, joi, de la ora 20:00, marcând ziua onomastică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Concertul va fi transmis și pe rețelele de socializare ale Centrului de Presă Basilica.

Vor performa grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale și corala Cantus Domini.

Din repertoriu fac parte colinde tradiționale, cu mesaj filantropic, și piese interpretate în primă audiție.

Grupul psaltic Tronos

Cu o activitate de peste 20 de ani, Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, fiind implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre.

Tronos a fost înființat în anul 1997 la inițiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din București.

Numele a fost dat grupului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2007.

Cantus Domini

Corul bărbătesc Cantus Domini a fost înființat în anul 2013. Fondatorul și dirijorul lui este Arhidiaconul Ștefan Constantin Răzvan, profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din București.

Pentru rezultatele obținute, Patriarhul Daniel i-a premiat în anul 2018 pe membrii corului, apreciindu-le activitatea ca fiind „o mărturisire a credinței în formă artistică, o susținere a rugăciunii și, în același timp, leagă spațiul sacru cu timpul sacru, dar și generațiile între ele, într-o comuniune mărturisitoare”.

De-a lungul existenței sale, corul a participat la mai multe competiții internaționale în Rusia, Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii, precum și în România.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro