Copiii ucraineni refugiați la București au susținut un concert de colinde: Crăciun cu pace, speranță și unitate

Copiii ucraineni refugiați la București au susținut luni un concert de colinde organizat de Asociația Ecumenică a Bisericilor din România „Ajutor Interbisericesc – Departamentul România” (AIDRom).

La evenimentul organizat la Grand Hotel Pheonicia, a participat și Excelența Sa Ihor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei la București.

„În această nouă realitate în care ne aflăm, am pus noi borne de cooperare și prietenie între țările noastre și între oameni. Sperăm ca, cât de curând, să fim victorioși, iar cetățenii Ucrainei, familii și copii să se poată întoarce la cei dragi”, a spus Excelența Sa, potrivit unui comunicat remis Basilica.ro

Referitor la eveniment, Secretarul Executiv AIDRom, Elena Timofticiuc, a spus că „această inițiativă simbolizează unitatea și sprijinul reciproc în fața provocărilor și, în același timp, celebrează diversitatea culturală”.

În total au participat 50 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani, care, la finalul evenimentului, au primit daruri din partea organizatorilor.