Editurile Patriarhiei şi Mănăstirea din Tolleshunt Knights pregătesc un volum semnat de pr. Zaharia Zaharou

Volumul „Amprenta prezenței lui Hristos în inima omului”, semnat de arhimandritul Zaharia Zaharou, este în curs de apariție la Editura Basilica. Proiectul editorial reprezintă rezultatul unei bune colaborări între Patriarhia Română și Mănăstirea din Tolleshunt Knights.

„Volumul se află în faza de trimitere spre tipar. În prezent, urmează să primim sugestiile finale ale traducătoarelor, Maica Tecla și Maica Porfiria de la Mănăstirea Essex”, a declarat pentru Basilica.ro Pr. Cristian Antonescu, coordonatorul proiectului.

„Colaborarea dintre Edituri și Mănăstirea din Tolleshunt Knights, deținătoarea drepturilor de autor, a fost una foarte bună, mănăstirea manifestând de fiecare dată generozitate și deschidere”.

Traducerea ediției a fost realizată după originalul în limba greacă Tο χάραγμα του Χριστού στην καρδιά του ανθρώπου.

Volumul conține cinci capitole:

  • Vederea duhovnicească;
  • Cuvântul lui Dumnezeu și slujirea dumnezeiască;
  • Darul preoției;
  • Calea monahală;
  • Lepădarea înțelepciunii.

„Pregătirea pentru tipar a acestei lucrări a fost o adevărată bucurie pentru echipa editorială a Editurii Basilica, întrucât pe întreg parcursul acestei lucrări se poate respira duhul vieții monahale pe care autorul a moștenit-o de la ucenicul Sfântului Siluan Athonitul, Părintele Sofronie Saharov”, a afirmat Pr. Cristian Antonescu.

Părintele Zaharia este unul dintre cei mai profunzi trăitori și mărturisitori contemporani ai credinței ortodoxe. A fost ucenicul Sfântului Sofronie Saharov care, la rândul său, a fost ucenic al Sfântului Siluan Athonitul.

„Suntem încredințați că și cititorii acestei lucrări vor simți această bucurie, bucurie izvorâtă din cercetarea duhului autentic al sfinților, precum și ca urmare a aflării unor răspunsuri concrete la probleme cu care se confruntă societatea în prezent. De asemenea, considerăm că lectura acestei lucrări va fi de mare folos duhovnicesc, mai ales după această perioadă în care cu toții a trebuit să facem față unor provocări cu care omenirea nu s-a mai confruntat până acum”, a precizat Pr. Cristian.

Părintele Zaharia s-a născut și a crescut în Cipru, într-o familie ortodoxă. A părăsit țara natală pentru a studia în Londra. Înainte de încheierea studiilor a devenit apropiat al Cuviosului Sofronie și al Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul”. În cele din urmă a ales să abandoneze studiile în chimie, preferând să răspundă chemării lui Dumnezeu prin urmarea căii monahale.

Mănăstirea din Tolleshunt Knights a fost ctitorită de Sfântul Sofronie Saharov în anul 1958. În 1965, așezământul monahal a trecut sub omoforul Patriarhiei Ecumenice, devenind mănăstire patriarhală; mai târziu, ea va primi și titlul de stavropighie.

Sursa foto: Mănăstirea Sihăstria Putnei

Sursa: Basilica.ro