Expoziție cu primele ediții ale Revistei Biserica Ortodoxă Română, inaugurată de Patriarhul Daniel la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei a avut loc joi un eveniment aniversar dedicat împlinirii a 150 de ani de la înființarea Revistei „Biserica Ortodoxă Română” – Buletinul Oficial al Patriarhiei Române. Evenimentul, organizat în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost moderat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală, urmată de o slujbă de pomenire pentru ostenitorii revistei trecuți la Domnul.

În deschidere, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a subliniat faptul că „puține reviste se pot mândri cu o existență atât de îndelungată și neîntreruptă”.

„Această revistă a fost o necesitate a Bisericii noastre, care a fost subliniată și de mulți dintre ierarhii Bisericii, personalitățile teologiei vremii și chiar de către oameni importanți din societatea românească. Este o revistă gândită și ca mijloc de educare a preoților, dată fiind lipsa școlilor organizate la data apariției publicației”, a adăugat Episcopul vicar patriarhal.

După acest moment, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre ce a însemnat Revista „Biserica Ortodoxă Română” de-a lungul unui secol și jumătate de activitate. De asemenea, a reiterat importanța actuală a revistei pe care a descris-o drept „mijlocul central de informare scrisă care reflectă periodic evenimentele majore, dinamismul şi viaţa Bisericii Ortodoxe Române. Adresată cu precădere clerului ortodox, revista este şi un mesager al învăţăturilor bisericeşti pentru credincioşii mireni”.

„Într-o lume globalizată, în care nu doar comunicarea valorilor este importantă, ci şi forma pe care acestea o îmbracă, deoarece de ea depinde receptarea mesajului, responsabilitatea Revistei Biserica Ortodoxă Română este dublă: conţinutul mesajului şi calitatea comunicării lui către cititori”, a adăugat Patriarhul Daniel.

Vezi mesajul integral al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Ulterior, au mai luat cuvântul pr. prof. George Grigoriță, consilier patriarhal, și diac. Marinel Laurențiu Marcu, redactor-șef al Revistei „Biserica Ortodoxă Română”.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit ordine și diplome angajaților și colaboratorilor revistei.