Festivalul de colinde şi tradiţii „Crăciunul la români” se desfăşoară online

Festivalul de colinde și tradiții de iarnă „Crăciunul la români”, ajuns la cea de-a 30-a ediție, se va desfășura online din cauza restricțiilor epidemiologice, informează Agerpres.

Prima ediție a festivalului a avut loc în 1991. Organizatorii au anunțat că vor prezenta în mediul online o retrospectivă a edițiilor anterioare.

„În acest an pandemic, după o exprimare consacrată, a XXX-a ediție capătă o altă dimensiune spirituală, puternic interiorizată, dar și în acest mod, intonând colindele oriunde ne-am afla, putem contribui la dăinuirea neamului nostru, al creștinismului în țara noastră. Vom posta în mediul online fotografii, înregistrări video de la momentele derulate la diferite ediții și vă îndemn pe cei care ați surprins astfel de momente să le publicați pe conturile dumneavoastră online”, a declarat președinta fundației Mihai Viteazul, prof. Maria Peligrad.

Maria Peligrad a precizat că tradițiile sunt „un element vital pentru păstrarea identității naționale”, iar aceste acțiuni reprezintă și o moștenire spirituală pentru generațiile următoare.

„Ne mândrim cu tradițiile noastre și dorim să arătăm și altora ceea ce avem noi mai valoros, dar mai ales dorim să ne arătăm nouă înșine cât suntem de bogați prin ceea ce am moștenit de la străbuni. (…) Și dacă am primit ceva bun și folositor pentru neam, care să ne unească și ne întărească sufletul și credința ortodoxă, trebuie să lăsăm și noi mai departe copiilor noștri”, a mai spus Maria Peligrad.

Festivalul organizat de Fundația Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe are scopul de a promova tradițiile cultural-artistice și religioase românești, repertoriul și costumele populare din mai multe zone ale țării, precum și din comunitățile românești care trăiesc în afara granițelor acesteia.

Sursă foto: Realitatea

Sursa: Basilica.ro