Jertfa tinerilor din decembrie 1989 comemorată la FTOUB: în imagini

Facultatea de Teologie din București (FTOUB) a găzduit marți seară o conferință în memoria tinerilor care au participat la evenimentele din decembrie 1989.

Invitatul serii a fost Pr. Conf. Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie din București. El le-a vorbit tinerilor prezenți în amfiteatrul Dumitru Stăniloae despre „Jertfa tinerilor din decembrie 1989 – redescoperire a demnității neamului”.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale și Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București.

Conferința a fost moderată de Pr. Prof. Ioan Moldoveanu, Decanul Facultății de Teologie  Ortodoxă din București.

Reprezentantul Sectorului Teologic Educațional al Patriarhiei Române a fost părintele consilier Nicușor Beldiman.

Seara culturală a cuprins și vernisajul expoziției Martirii Revoluției, expoziție realizată de dna Elena Murariu, pictor restaurator.

După conferință a avut loc o sesiune de întrebări.

Elena Murariu a studiat la Universitatea Națională de Arte din București și s-a specializat în restaurarea picturilor murale la ICCROM, Roma.

Activează ca restaurator de pictura murală în domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistică s-a concretizat în lucrări de artă contemporană sacră de tradiție bizantină.

Elena Murariu a participat la diverse expoziții din țară și străinătate. Mai multe premii și distincții au confirmat valoarea lucrărilor sale din domeniul restaurării, cât și a celor din domeniul artei contemporane sacre.

Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

Sursa: Basilica.ro