„Jertfa tinerilor din decembrie 1989 – redescoperire a demnității neamului”, conferinţă la FTOUB

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București (FTOUB) va avea loc marți, de la ora 18:00, conferința cu titlul Jertfa tinerilor din decembrie 1989 – redescoperire a demnității neamului.

Invitatul serii este Pr. Conf. Gheorghe Holbea, președintele Cenaclului Sfântul Simeon Noul Teolog – FTOUB.

Conferința va avea loc în amfiteatrul Pr. Prof. dr. I. G. Coman.

Evenimentul va cuprinde și vernisajul expoziției Martirii Revoluției, realizată de dna Elena Murariu, pictor restaurator.

Elena Murariu a studiat la Universitatea Națională de Arte din București și s-a specializat în restaurarea picturilor murale la ICCROM, Roma.

Activează ca restaurator de pictura murală în domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistică s-a concretizat în lucrări de artă contemporană sacră de tradiție bizantină.

Elena Murariu a participat la diverse expoziții din țară și străinătate. Mai multe premii și distincții au confirmat valoarea lucrărilor sale din domeniul restaurării, cât și a celor din domeniul artei contemporane sacre.

Anul trecut i-a dăruit Părintelui Patriarh Daniel o icoană cu reprezentarea a cinci ierarhi români care au contribuit la pregătirea conștiinței unității naționale înainte de Marea Unire de la 1918.

În semn de apreciere, Patriarhul Daniel i-a oferit diploma omagială și medalia comemorativă a anului 2018.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro