La Biblioteca Sfântului Sinod va fi prezentată expoziţia „Tudor Vladimirescu – un credincios martir pentru dreptate”

Expoziția de cărți, documente și fotografii intitulată „Tudor Vladimirescu – un credincios martir pentru dreptate” și dedicată aniversării a două secole de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu, va fi prezentată vineri, 22 ianuarie 2021, la Biblioteca Sfântului Sinod.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, a declarat pentru Basilica.ro Arhim. Policarp Chițulescu, Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, care a relatat în ce constă evenimentul.

„Vor fi expuse lucrări legate de chipul lui Tudor Vladimirescu în istorie, în literatură”.

„Va fi prezentată publicului o colecție de cromolitografii cu Bucureștiul și bisericile din Capitală în epoca lui Tudor Vladimirescu”, a mai spus Arhim. Policarp Chițulescu.

Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod a precizat că în cadrul evenimentului va fi expusă și o copie în mărime naturală a steagului lui Tudor Vladimirescu.

Domnitorul a fost protagonistul Revoluției din 1821 în procesul de obținere a dreptății și egalității sociale.  Revoluția de acum două secole a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României.

Foto credit: Biblioteca Sfântului Sinod

Sursa: Basilica.ro