Romfilatelia a lansat o emisiune de mărci poștale cu tema Ziua Mondială a Rezervațiilor și a Parcurilor Naturale

Romfilatelia a lansat joi emisiunea de mărci poștale „Ziua Mondială a Rezervațiilor și a Parcurilor Naturale”, având ca subiect fauna.

Imaginile prezente pe mărcile poștale ale emisiunii arată zimbrul aparținător al speciei „Bison bonasus”, specie de bizon care se găsește în Europa. Apare descris pentru prima dată în literatura științifică de Carl Linneé, în 1758. În 1996 a fost inclus în categoria speciilor în pericol. Zimbrul este cel mai mare mamifer terestru din Europa.

Imaginile mărcilor poștale cu valorile nominale de 2, 3, 6 și 25 Lei prezintă zimbrii în diverse ipostaze surprinse în stare de libertate în Rezervația Vânători Neamț.

La nivel național au fost desemnate peste 900 de rezervații naturale și monumente ale naturii. Dintre acestea, Romsilva are în administrare 22 de parcuri naționale și naturale, și peste 190 de rezervații naturale și monumente ale naturii.

Ultimul zimbru din Moldova a fost vânat în anul 1762, iar din Transilvania în anul 1790. În 1927 mai puțin de 50 de zimbri mai rămăseseră în lume, în incinta unor grădini zoologice. Ei au fost reintroduși cu succes în sălbăticie începând cu 1951.

Romfilatelia mulțumește pentru sprijinul documentar domnilor Sebastian Cătănoiu, director și ing. Lică Balmoj, din partea RNP-Romsilva Administrația Parcului Natural Vânători Neamț și domnului Gheorghe Popa, fotograf.