Sfânta Treime – Ziua Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române

Toate cele cinci instituții care fac parte din Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române au fost așezate sub ocrotirea Sfintei Treimi, având drept model și ajutor Persoanele Divine care „se dăruiesc reciproc și lucrează împreună în armonie desăvârșită, iar slava Lor arată sfințenia și frumusețea iubirii lor eterne”.

Credința în Preasfânta Treime este învățătura principală a Bisericii Ortodoxe, învățătură ce se reflectă în toată activitatea eclezială transmisă prin Centrul intitulat „Basilica”.

Centrul de Presă Basilica, înființat la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în 27 octombrie 2007, va împlini în această toamnă 13 ani de activitate.

Componente Centrului de presă, Radio TrinitasTrinitas TV, publicațiile LuminaAgenția de știri Basilica și Biroul de presă și relații publice, transmit împreună mesajul și prezintă în societate instituțiile, activitățile și atitudinile Bisericii Ortodoxe Române.

Vorbind despre conlucrarea dintre instituțiile de presă ale Patriarhiei Române, Părintele Patriarh Daniel a subliniat că „Centrul de Presă Basilica este asemenea unei mâini cu cinci degete prin care Biserica lucrează pentru o corectă informare a credincioșilor cu privire la viața și activitatea ei astăzi”.

Centrul de Presă Basilica reprezintă forma concretă de activitate a Sectorului Comunicații și Relații Publice al Patriarhiei Române.

Instituția funcționează ca subunitate fără persona­litate juridică, non-profit, a Administrației Patriarhale.

Sursa: Basilica.ro