Un volum despre Sfântul Antimis va fi lansat la Biserica „Sf. Spiridon” – Nou din Capitală

Un volum despre Sfântul Antimis va fi lansat joi la Biserica „Sf. Spiridon” – Nou din Capitală. Lucrarea lămurește curiozitățile istorice, de origine și de sfințire ale obiectului de cult pe care se oficiază Sfânta Liturghie.

Lansarea cărții „Antimisul: Origine, istorie, sfințire” se va desfășura de la ora 19:00 în prezența autorului, Preotul Vlăduț-Iulian Roșu. La eveniment va participa și Părintele Bogdan Tătaru-Cazaban, în calitate de invitat special.

„Lucrarea este structurată în cinci capitole, precedate de o introducere, în care am scos în evidență importanța studierii antimisului, stadiul cercetărilor și sursele lucrării, și succedate de concluzii, anexe și bibliografie”, notează autorul în prefața volumului.

Cartea despre Sfântul Antimis a apărut în 2023 la Editura Basilica și poate fi achiziționată de pe site-ul Tipografiei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la tipografiaatpatriarhia.ro, edituraatpatriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Preotul Vlăduț Roșu este și autorul volumului „Istoria veșmintelor liturgice din Răsăritul Ortodox” care evidențiază originea și evoluția fiecărei piese de vestimentație liturgică.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre Sfântul Antimis, poți citi articolul „Antimisul: Ce este, cum se sfințește și cum ajunge pe altarul din biserica ta”.