Ziua mondială a televiziunii. Trinitas TV contribuie la intensificarea trăirii creştin-ortodoxe

Ziua mondială a televiziunii este celebrată anual în data de 21 noiembrie, prin proclamarea Adunării Generale a Națiunilor Unite din 1996.

Această zi își propune să recunoască influența pe care televiziunea o exercită asupra proceselor de luare a deciziilor, în special prin atragerea atenției publice asupra conflictelor, amenințărilor la adresa păcii și a securității sau a altor aspecte vitale precum problemele economice și sociale, informează ONU.

Sunt încurajate astfel schimburile internaționale de programe dedicate mai ales unor probleme precum pacea, securitatea, dezvoltarea economică și socială și consolidarea schimburilor culturale.

În România, prima transmisie a Televiziunii Publice a avut loc în 31 decembrie 1956.

Trinitas TV contribuie la intensificarea trăirii creștin-ortodoxe

Televiziunea Trinitas a fost înființată în octombrie 2007, la inițiativa și cu implicarea directă a Preafericitului Părinte Daniel.

Prin intermediul acestei televiziuni cultural-religioase, Patriarhia Română informează opinia publică despre evenimentele bisericești, lucrarea pastoral-misionară, socială, educațională și culturală a Bisericii, aducând în atenția publicului istoria, cultura și tezaurul de credință și spiritualitate creștină românească în context european.

TRINITAS TV aduce, prin programele religioase creștin-ortodoxe, o perspectivă pozitivă, luminată de credință și speranță, asupra evenimentelor cotidiene ale societății.

Sursa: Basilica.ro