Biblioteca Sfântului Sinod a donat peste 370 de volume de teologie seminariştilor din Bucureşti

Biblioteca Sfântului Sinod a donat 378 de volume de teologie pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București.

Arhim. Policarp Chițulescu, Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, a explicat pentru Basilica.ro de unde provin volumele și care este scopul donației.

„Am făcut o selecție de carte recentă, apărută cu cel mult cinci ani în urmă, din publicațiile eparhiilor din țară”. Volumele au fost donate Seminarului Teologic București „din fondul de rezervă” al Bibliotecii Sfântului Sinod.

Printre cărțile donate se numără vieți de sfinți, biografii ale unor părinți îmbunătățiți, traduceri din opere patristice, studii de liturgică, teologie istorică și dogmatică.

Conform Arhim. Policarp Chițulescu, volumele au fost dăruite pentru a fi consultate de elevii Seminarului Teologic din Capitală, întrucât perioada de pandemie pe care o traversăm nu permite deplasarea directă pentru studiu către Biblioteca Sfântului Sinod.

De-a lungul timpului, Biblioteca Sfântului Sinod a efectuat donație de carte către eparhii din Patriarhia Română, dar și către instituții culturale precum Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București.

Biblioteca Sfântului Sinod este o structură de cercetare, informare și documentare, de vocație patrimonială, culturală și academică. Instituția are ca principale obiective atât sprijinirea activității culturale și misionare a Bisericii Ortodoxe Române, cât și susținerea procesului instructiv-educativ și de cercetare din cadrul unităților de învățământ, cu precădere al celor de profil teologic.

Biblioteca derulează activități culturale, expoziții, simpozioane comemorări și întâlniri tematice și este situată în incinta Mănăstirii Antim din Capitală.

Foto credit: arhiva Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro