Candidaţii înscrişi la Facultatea de Teologie din Bucureşti susţin examenul de admitere

Candidații înscriși la Facultatea de Teologie din București susțin în perioada 23-24 iulie 2020 examenul de admitere la programele de studii universitare de licență.

Acestora le vor fi evaluate aptitudinile socio-umane, după care absolvenții care vor să urmeze Pastorala și care nu au absolvit un Seminar teologic, vor susține o probă muzicală.

Cei care doresc să parcurgă cursurile de Teologie Pastorală, Didactică sau Asistență Socială vor susține un interviu în cadrul căruia le vor fi verificate cunoștințele teologice.

Spre deosebire de aceștia, candidații înscriși la Secțiunea Artă Sacră vor prezenta un portofoliu de activitate.

Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, Pr. Prof. Ioan Moldoveanu, a precizat pentru Radio Trinitas că instituția oferă „enorm de multe posibilități spre a deschide orizonturi cu totul și cu totul noi”.

„Nu numai absolvenții liceelor seminariale caută facultatea noastră. Avem bucuria ca în ultimul deceniu să fi avut absolvenți, s-au și înscris în ultimii ani și avem studenți la ora aceasta din toate mediile academice, adică avem studenți care sunt actori, avocați, medici, profesori universitari din alte domenii”.

„Lumea trăiește într-o căutare și răspunsul la această căutare îl avem prin aceea că oamenii aceștia caută să vină să studieze teologia în toate formele ei, pentru că teologia este și științifică”.

Nu vorbim doar de îmbogățirea duhovnicească. Îmbogățirea duhovnicească vine și pe calea acestor căutări, adică cititul de carte, aprofundarea unor discipline care sunt de specialitate. Sunt enorm de multe posibilități spre a deschide orizonturi cu totul și cu totul noi”, a afirmat Părintele Ioan Moldoveanu.

La cele patru programe de licență sunt disponibile peste 240 de locuri la buget și alte 80 cu taxă.

Informații cu privire la calendarul sesiunii de admitere pentru programele de licență, dar și cu privire la admiterea la programele de Masterat și Doctorat, sunt disponibile pe site-ul instituției de învățământ.

Foto credit: Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro