Demisolul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti va fi reabilitat şi modernizat

La demisolul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București (FTOUB) au loc lucrări de reabilitare și modernizare.

Lucrările au început în 2019 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Pr. Prof. Ioan Moldoveanu, decanul instituției de învățământ, a prezentat pentru Basilica.ro care este stadiul proiectului, dar și utilitatea acestuia.

Demisolul se întinde pe o suprafață de 1400 metri pătrați desfășurați și este proiectat să devină un spațiu modern pentru studenții înscriși la specializarea Artă Sacră.

„Vor fi amenajate spații de laborator, atelier pentru pictură, conservare, restaurare și un spațiu expozițional extrem de modern”.

Lucrările au loc „în urma unei consolidări” efectuate la clădirea facultății în ultimii 20 de ani.

Părintele decan a precizat că proiectul este „supervizat de Universitatea din București”, iar valoarea acestuia este de „aproximativ un milion de euro”.

„Nu este o simplă renovare. S-a dat jos totul până la cărămidă, se schimbă infrastructura, podelele, tavanele, vor apărea uși noi, finisaje noi și vor fi amenajate și  spații de toaletă. Va fi poate cel mai modern din spațiile pe care le dețin facultățile de teologie din țară”, a afirmat Părintele Ioan Moldoveanu.

Conform decanului, proiectul se execută în două faze de construcție.

„Suntem la sfârșitul primei faze de renovare totală. Urmează în curând licitația pentru a doua fază a proiectului, cea în care vor avea loc finisajele. În prima parte a anului viitor se va încheia licitația și se vor relua lucrările”.

Decanul FTOUB a adus mulțumiri Patriarhului Daniel, care „supervizează proiectul aproape săptămânal”, Pr. Mihai Aurel, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pe care l-a numit „interfața” dintre Patriarhie – Facultate – Universitatea București – Constructor, și Universității din București pentru sprijin.

Pr. Ioan Moldoveanu și-a manifestat recunoștința și față de arhitect și constructor. El a mai menționat că echipa de muncitori a firmei de construcții a lucrat inclusiv în perioada incertă cauzată de epidemie, pentru respectarea graficului.

Foto credit: Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro