A început Colocviul Național de Teologie Dogmatică

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti (FTOUB) se desfăşoară Colocviul Național de Teologie Dogmatică din cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română, în zilele de 8 şi 9 iunie.

Tema celei de a 9-a ediţii a evenimentului este „Actualitatea teologiei Părintelui Dumitru Stăniloae (1903-1993)”.

În deschiderea colocviului au fost susţinute mesaje din partea Patriarhului Daniel, a rectorului Universităţii Bucureşti şi decanului FTOUB.

Prima comunicare aparţine Mitropolitului Irineu al Olteniei, intitulată „Hristologie și eclesiologie în gândirea Părintelui Dumitru Stăniloae”.

Tot în prima zi a lucrărilor va avea loc dezvelirea plăcii comemorative în sala în care a predat Părintele Dumitru Stăniloae.

Colocviul Național de Teologie Dogmatică Ortodoxă a luat naștere în cadrul comunității academice teologice la Arad în anul 2006. Profesorii instituțiilor universitare au dorit în acest demers să împărtășească viitorilor slujitori ai Bisericii tezaurul doctrinar al credinței.

Evenimentul își propune să contribuie la dezvoltarea și dinamizarea activității didactice a disciplinei Teologiei Dogmatice, dar și să ofere o viziune a conștiinței ortodoxe despre Dumnezeu și om în ansamblul general al lumii contemporane.

Programul integral al evenimentului este disponibil aici.