Noi promovări la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

În perioada 31 ianuarie – 1 februarie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București au avut loc trei concursuri didactice pentru ocuparea funcțiilor de profesor, conferențiar și lector universitar.  

Miercuri, pr. Sorin Șelaru a susținut examenul pentru ocupare a postului didactic vacant de profesor universitar pentru disciplina Teologie Dogmatică, din cadrul Departamentului de teologie sistematică, practică și artă sacră.

Preotul Sorin Șelaru este și consilier patriarhal, cu atribuții de director al Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene.

Comisia de concurs a fost prezidată de pr. Nicușor Beldiman, directorul Departamentului de teologie sistematică, practică și artă sacră al Facultății de Teologie din Capitală, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, pr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, pr. Ștefan Iloaie, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, și pr. Vasile Vlad, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

În decursul zilei de joi, au avut loc alte două concursuri de abilitare. Pentru postul de conferențiar universitar la disciplina Muzică bisericească a participat pr. Zaharia Matei, care a susținut o probă orală, ce a constat în prezentarea planului de dezvoltare a carierei didactice, și o probă practică, prin susținerea prelegerii intitulate „Valorificarea melosului psaltic în cântarea corală românească, între secolele al 19‑lea și al 21‑lea”.

Pentru postul vacant de lector universitar a dat concurs pr. Silviu Tudose. Prelegerea susținută în timpul examinării a fost intitulată „Pastorația tinerilor: provocări actuale și strategii pastorale”.

Ambele comisii de examinare de joi au fost prezidate de pr. Nicușor Beldiman, căruia i s-au adăugat specialiști în domeniile respective de la facultățile de teologie din țară.