Placă comemorativă la intrarea în sala unde a predat teologie dogmatică Pr. Stăniloae în anii ‘70

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti a fost dezvelită joi o placă comemorativă dedicată Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae.

Placa comemorativă a fost dezvelită de Mitropolitul Irineu al Olteniei şi aşezată la sala în care Părintele Dumitru Stăniloae le-a predat doctoranzilor săi.

Placa comemorativă are înscris următorul text: „În această sală, în anii ’70 ai secolului  20, părintele profesor Dumitru Stăniloae a predat cursuri de Teologie Dogmatică Ortodoxă doctoranzilor de la Institutul Teologic de Grad Universitar din București”.

Evenimentul a fost cuprins în programul primei zile a Colocviului Național de Teologie Dogmatică din cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română.

Colocviul se află la ediţia a 9-a şi are ca temă „Actualitatea teologiei Părintelui Dumitru Stăniloae (1903-1993)”. 

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj la acest eveniment în care a subliniat că „Părintele Dumitru Stăniloae este creatorul unei sinteze neo-patristice înnoitoare şi folositoare pentru că reuşeşte să adune sau să ţină împreună ceea ce fusese despărţit în mod artificial chiar în interiorul teologiei: morala, spiritualitatea şi liturghia”. Mesajul integral al Preafericirii Sale, aici.

Prima zi a lucrărilor Colocviului Național de Teologie Dogmatică se încheie, după susţinerea comunicărilor aferente, cu o vizită la Muzeul dedicat Părintelui Stăniloae şi amenajat de Parohia „Sfântul Gheorghe Vechi” din Capitală.

Programul colocviului este disponibil aici.