Voluntarii care au contribuit la digitalizarea bibliotecii FTOUB au primit distincţii

Voluntarii care au contribuit la digitalizarea bibliotecii „Ecclesia a Facultății de Teologie Ortodoxă din București (FTOUB) au primit luni, la sediul instituției, distincții pentru efortul lor, informează Trinitas TV.

Distincțiile au fost oferite în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în promovarea și susținerea valorilor creștine a familiei și filantropiei.

Cei nouă voluntari sunt studenți și absolvenți ai Facultății de Litere a Universității din  București, secția Biblioteconomie și Știința Informării, coordonați de conf. Cristina Popescu, au inventariat aproximativ patru mii de volume din cele aproximativ 150.000.

Diploma și medalia Anului omagial 2020 le-a fost înmânată de Pr. Prof. Ioan Moldoveanu, decanul FTOUB, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Conform Radio Trinitas, Părintele decan le-a mulțumit că și-au sacrificat vacanța pentru acest proiect și a subliniat că tinerii au beneficiat de condiții decente, masă și cazare gratuită, la inițiativa Patriarhului României, în toată perioada în care au desfășurat activitatea de voluntariat.

Echipa de voluntari a fost coordonata de Cristina Popescu, prodecan al Facultății de Litere a Universității din București.

Noul software implementat pentru digitalizarea Bibliotecii „Ecclesia” a Facultății de Teologie Ortodoxă din București permite constituirea catalogului online de acces public cu toate publicațiile din fondul Bibliotecii, realizarea permiselor de utilizator printate pe card PVC, circulația publicațiilor în sistem electronic, precum și rezervarea, împrumutul și restituirea electronică a publicațiilor.

Foto credit: Trinitas TV

Sursa: Basilica.ro