Patriarhul Daniel colindat de Corala Nicolae Lungu: Prin muzica bisericească întărim comuniunea între oameni

Patriarhul Daniel a fost colindat în prima zi de Crăciun, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală, de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

Membrii Coralei au fost primiți de Patriarhul României în Reședința Patriarhală, unde au interpretat colinde tradiționale.

Părintele Patriarh le-a mulțumit „pentru toată lucrarea misionară” desfășurată până în prezent, dar și pentru colindele cântate, subliniind mesajul acestora.

„Noi transmitem prin frumoasele cântări bisericești credința ortodoxă, dar și ajutăm pe oameni să primească în suflet pace și bucurie divină, să se umanizeze, să devină mai sensibili și mai milostivi și în același timp să se bucure cu bucuria pe care au avut-o păstorii la Betleem și magii când au fost în apropierea Pruncului Iisus”.

„Prin muzica bisericească noi lăudăm pe Dumnezeu, dar și creăm, cultivăm și întărim comuniunea între oameni”.

„Muzica este creatoare de comuniune cu Dumnezeu susținând rugăciunea Bisericii, dar și creatoare de bucurie și comuniune între oameni”, a evidențiat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Patriarhul Daniel a fost colindat în luna decembrie de mai multe grupuri corale din țară.

Slujitorii Catedralei Patriarhale au fost cei care au încheiat seria colindelor interpretate până în Sărbătoarea Nașterii Domnului.

Cu o vechime de peste 200 de ani, Corala Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluției muzicale polifonice în țara noastră.

Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii nume de excepție în dirijat și compoziție. Acești artiști au adus constant noi forme și direcții în evoluția muzicii corale românești și au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie și societate.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Sursa: Basilica.ro