Arhiepiscopia Bucureştilor sprijină cu tablete elevii din anii terminali pentru a încheia anul şcolar

Arhiepiscopia Bucureștilor oferă suport elevilor din anii terminali din Ilfov și Prahova, pentru a încheia cursurile online și, implicit, anul școlar.

Acțiunea a fost inițiată urmare a faptului că mulți dintre elevi „nu au posibilități să comunice la distanță cu profesorii”, a declarat pentru Radio Trinitas Părintele Ionuț Tutea de la Sectorul Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Avem în pregătire un proiect de sprijinire a unor școli, unități din județul Ilfov și din județul Prahova, cu tablete pentru copii pentru a-i ajuta să încheie cu bine anul școlar, cu precădere copiii de clasa a 8-a și a 12-a”, a precizat Părintele Tutea.

În această perioadă de epidemie, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Sectorul Social-filantropic și misionar, s-a implicat și se implică activ în continuare și prin ajutorarea persoanelor singure și aflate în autoizolare prin distribuirea de produse de necesitate alimentară și de igienă.

Acțiunea are loc împreună cu Protoieriile din arhiepiscopie și cu voluntarii.

„De Sfintele Paști le-am oferit pachete cu alimente destul de consistente ca să-i ajute să treacă perioada aceasta a sărbătorilor. În continuare, înregistrăm apeluri și continuăm să-i ajutăm la domiciliu”.

„Pe de altă parte, am inițiat un parteneriat cu un lanț de restaurante cu ajutorul cărora ducem hrană pentru personalul medical din spitalele aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus”a mai spus Pr. Cons. Ionuț Tutea.

Foto credit: clujcapitala.ro

Sursa: Basilica.ro