Ce noi proiecte sociale are în vedere Patriarhia Română? Adunare Generală Filantropia

Federația Filantropia se întrunește luni și marți la București în Adunare Generală.

Alături de consiliul director al Federației Filantropia, la dezbateri vor participa reprezentanți ai organizațiilor membre și ai sectoarelor social-filantropice din tot cuprinsul Patriarhiei Române.

Oportunitățile de finanțare din fonduri europene pentru dezvoltarea unor servicii de paliație, respectiv a unor Centre Comunitare cu servicii integrate destinate vârstnicilor, este unul dintre subiectele importante aflate pe ordinea de zi.

Un alt subiect va fi proiectul finanțat de International Orthodox Christian Charities (IOCC) privind autorizarea și derularea programului de formare profesională „Consilier în domeniul adicțiilor”.

Totodată, va fi analizată situația altor cursuri de formare profesională destinate angajaților din cadrul ONG-urilor membre.

Vor avea loc și discuții privind posibilitatea înființării unor servicii sociale destinate femeilor aflate în criză de sarcină.

Vor fi prezentate rapoarte de activitate și propuse diverse proiecte și colaborări.

Federația Filantropia este o organizație privată non-profit care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și reunește 23 dintre cele mai active Asociații și Fundații din Patriarhia Română.

Scopul singurei organizații de tip federativ din Patriarhia Română este de a crește impactul și eficiența acțiunilor sociale ale organizațiilor membre sau partenere și a structurilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, prin integrarea lor într-un răspuns unitar, coordonat și coerent la provocările sociale actuale.

Foto: Arhivă Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro