Concert la București în beneficiul Mănăstirii Turnu – Prahova: Cine și unde cântă

Mănăstirea Turnu din județul Prahova organizează luni, 13 noiembrie 2023, la Sala Dalles din Capitală, un concert caritabil. Evenimentul își propune să strângă fonduri pentru a renova sfântul așezământ afectat de un incendiu.

Concertul „Leagăn prins de stele” este susținut de Adrian Nour și Trio Zamfirescu.

Adrian Nour, fost concurent la concursul televizat „Vocea României”, joacă rolul principal în spectacolul „Fantoma de la Operă”, pus în scenă la Opera Națională București. De curând a jucat în musicalul „Mamma Mia!”, studiază jazz-ul și are o școală de step.

Trio Zamfirescu s-a născut din dorinţa de a reda şi transmite trăirea pasională regăsită în stilul flamenco, prin etalarea unei palete largi de expresie artistică. Adrian Nour și Trio Zamfirescu s-au întâlnit pentru prima dată pe scenă în finala de la „Vocea României” unde au interpretat împreună un fado portughez.

Pentru reconstrucția mănăstirii a fost organizat și un concert caritabil de muzică psaltică, la care au cântat Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, dirijat de Arhid. Mihail Bucă, Ribale Wehbé (Liban), precum și Corul de copii Tronos Junior.

Trei sferturi din corpul de chilii al Mănăstirii Turnu – Prahova a fost afectat de incendiul din 6 iunie. Biserica din incinta mănăstirii, ctitorită de Vlad Țepeș în urmă cu peste 560 de ani, a rămas intactă.

Donează

RO64CECEPH0136RON0231158 (RON)
CEC BANK – Ploiești