Federaţia Filantropia formează consilieri în domeniul adicțiilor. Un modul este dedicat combaterii dependenţelor digitale

„Consilier în domeniul adicțiilor” este, în prezent, singurul curs de acest tip autorizat de Autoritatea Națională de Calificări – Ministerul Educației și Cercetării. Inițiat de Federația Filantropia a Patriarhiei Române, cursul are ca obiectiv specializarea a 60 de profesioniști în domeniul adicțiilor.

Unul dintre module este dedicat combaterii și prevenirii adicțiilor digitale în rândul copiilor și tinerilor.

Cursul se adresează persoanelor licențiate în domeniul socio-medical, care vor să lucreze sau care sunt angajate în Centre de zi, Centre de plasament în regim de urgență și rezidențiale, Școli de reeducare, Așezăminte sociale și alte instituții, care au ca beneficiari copii și tineri cu diverse adicții.

Prima sesiune de formare a fost organizată săptămâna aceasta la Centrul Național de Formare Continuă „Dumitru Stăniloaie” din București.

„Prin parcurgerea acestui tip de curs, aceștia vor dobândi competențe/abilități specifice cu privire la: competențe informatice, sociale și civice; menținerea integrității și siguranței beneficiarilor; planificarea activităților; comunicarea cu beneficiarii; participarea la lucrul în echipa multidisciplinară; gestionarea actelor și documentelor beneficiarilor; prevenirea și informarea tinerilor și adulților privind problematica dependenței; consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență etc”, a anunțat Federația Filantropia.

Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel național și este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale. Autorizarea și organizarea programului de formare profesională a fost posibilă prin finanțarea oferită de International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Sesiunea de formare care s-a încheiat în 8 iulie va fi urmată de alte trei întâlniri organizate la București, Alba Iulia și Baia Mare. Cursurile organizate de Federația Filantropia se vor desfășura în conformitate cu măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Federația Filantropia este o organizație privată non-profit care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și reunește 23 din cele mai active asociații și fundații care lucrează în domeniul social în eparhiile Patriarhiei Române.

Misiunea Federației este să sprijine Biserica în lucrarea ei social-filantropică săvârșită pentru oameni și comunitățile lor, în spiritul învățăturii creștine.

Foto credit: Federația Filantropia

Sursa: Basilica.ro