Federaţia Filantropia formează noi consilieri în domeniul adicţiilor. Cursul este autorizat ANC

Federația Filantropia a Patriarhiei Române organizează în perioada 20 octombrie – 4 noiembrie o nouă sesiune a programului de formare profesională, specializarea „Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR 263502.

Cursurile au loc la Centrul pentru formare continuă Dumitru Stăniloae din București și se desfășoară în 2 module: modulul de teorie, până în 22 octombrie, și modulul de practică în perioada 23 octombrie – 4 noiembrie.

Cursul se adresează tuturor persoanelor, licențiate în domeniul socio-medical, care vor să lucreze sau care sunt deja angajate în Centre de zi, Centre de plasament în regim de urgență și rezidențiale, Școli de reeducare, Așezăminte sociale și alte instituții, care au ca beneficiari copii și tineri cu diverse adicții.

Nicoleta Bobe, formatorul acestei sesiuni, a prezentat importanța urmării unui astfel de curs.

„Rolul este de a forma o rețea de specialiști care să intervină în cazul consumului de alcool, droguri, dependențe digitale”.

„Se dorește o extindere a rețelei de intervenție în sensul realizării pe de o parte a unor programe de prevenire a consumului și a unor astfel de comportamente adictive, iar pe de altă parte realizarea unor programe de intervenție punctuale în cadrul consumatorilor și a familiilor consumatorilor sau dependenților de tehnologie digitală”, a spus Nicoleta Bobe, potrivit Trinitas TV.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări (ANC) și se va finaliza cu examen de absolvire. Certificatul de absolvire obtinuț este recunoscut la nivel național și este autorizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale.

Foto credit: Ziarul Lumina

Sursa: Basilica.ro