„Nu căutăm succes pe termen scurt, ci rezultate durabile”: Studenți pentru viață București are o nouă președintă

Asociația Studenți pentru viață (SPV) București și-a ales săptămâna trecută noul Consiliu Director.

În funcția de președinte a fost aleasă Teodora Diana Paul, studentă în anul I la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București.

În funcția de vicepreședinte va activa fosta președintă, Valentina Doliș, studentă în anul IV la Facultatea de Inginerie Medicală, iar funcția de secretar va fi preluată de Andreea Lupu, studentă în anul III la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

În cadrul alegerilor, cele trei au prezentat în câteva cuvinte viziunea pe care o au pentru asociație.

„Îmi doresc să creștem pentru a ajunge la cât mai multe persoane cărora să le împărtășim viziunea pro-viață, aceea că valoarea unui om este infinită, indiferent de stadiul lui de dezvoltare, și că firescul este să sprijinim viața din momentul concepției. Studenți pentru viață are o abordare afirmativă, încurajează schimbarea inimilor”, a transmis Teodora Diana Paul.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că poate nu vom vedea rezultatele acțiunilor noastre în următorii zece ani și nici în ceilalți zece ani, dar, în același timp, să fim atât de dedicați acestei misiuni încât să folosim modurile corecte de abordare ca să ajungem la rezultatele de care este nevoie chiar dacă acestea nu vor fi în timpul vieții noastre, ci doar pentru generațiile viitoare.”

„Nu căutăm un succes pe termen scurt, ci rezultate durabile, care vin în timp; nu ceva forțat, nu ceva bazat doar pe o schimbare legislativă oricând reversibilă, ci pe o schimbare în interiorul oamenilor, o schimbare a mentalității societății, astfel încât un om să fie tratat ca om de când se află în cel mai vulnerabil stadiu de dezvoltare, în cele nouă luni din pântecele mamei sale”, a mai afirmat noua președintă SPV București.

„Trebuie să ne asumăm puținul bine pe care îl putem face și, în timp, cu darul lui Dumnezeu și cu efort din partea fiecăruia, putem să îl creștem. Am speranța că vocea noastră, și mai ales dorința inimii noastre, va fi auzită!”

„Îmi doresc să ajut asociația, să fiu în continuare alături de studenți, de tineri și să punem o cărămidă la generația pro-viață”, a declarat Valentina Doliș, noul vicepreședinte. „E important să transmitem mai departe scopul pe care îl avem ca asociație, care este scopul pe care îl avem ca persoane, în primul rând.”

„Cred în scopul acestei asociații. Viața este o minune, un dar neprețuit, iar ocrotirea ei este o bucurie! Sunt printre cei mai noi voluntari și sunt dispusă să învăț cât mai mult despre domeniul pro-viață”, a spus Andreea Lupu, secretara organizației.

„Cred că viața este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care ni le-a oferit Dumnezeu și mă doare că nu toți suntem conștienți de asta. Însă aici este misiunea noastră. Practic, trebuie să le arătăm și altora, într-o manieră clară, accesibilă și neagresivă, că omul este om încă din momentul concepției.”

„Deși pare greu să convingi oamenii care nu se lasă convinși de ce se vede la ecografie, avem continuu un atu: acesta este adevărul, omul este om de la început! Deci, pornim la treabă, alături de ceilalți colegi din SPV București!” a adăugat Andreea Lupu.

Asociația Studenți pentru viață a fost înființată în 2013, la București, cu scopul de a promova în mediul universitar educația și valorile pro-viață. Organizația oferă sprijin și consiliere tinerelor în criză de sarcină și dezvoltă programe de formare pentru viața de familie.

Studenți pentru viață are filiale și în centrele universitare Iași și Suceava.