Peste 100 de studenţi şi sportivi au donat sânge la Academia de Poliţie

117 studenți și sportivi din cadrul Clubului Dinamo au donat sânge, miercuri, 26 mai 2021, la Academia de Poliție din București.

Acțiunea face parte din campania „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române.

Împreună cu ei, au donat sânge și voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale. Ei le-au oferit donatorilor produse alimentare.

„Consider că este un act cu o puternică încărcătură civică și cine poate să doneze sânge și să-și ajute semenii”, a mărturisit un donator.

„E un gest de normalitate, nu este prima dată când donez. Sunt donator de câțiva ani. Recunosc că am început să donez sânge când am avut nevoie. Am avut o persoană apropiată care a avut nevoie de un transplant și a avut nevoie de mult sânge și de atunci donez sânge constant”, a mărturisit Georgeta Andrunache, vicepreședinte Clubul sportiv Dinamo.

Voluntarii au fost însoțiți de Arhim. Ciprian Grădinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

„Ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru sănătatea donatorilor, pentru că sângele lor merge la spitalele din București unde salvează vieți, ușurează suferința și ajută oamenii să se întoarcă acasă sănătoși”, a spus Arhim. Ciprian Grădinaru.

Acțiunile de donare de sânge sunt desfășurate în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale și cu Centrul de Transfuzie Sanguină București. Acestea se vor repeta în fiecare miercuri în următoarele săptămâni până în 16 iunie 2021.

Sursă foto: captură video YouTube / Trinitas TV

Sursa: Basilica.ro