Protoieria Sector 6 a oferit ghiozdane pentru 1280 de elevi: Să arătăm colaborarea dintre Biserică şi Şcoală

Protopopiatul Sector 6 Capitală a oferit luni, la început de an școlar, ghiozdane pentru 1285 de elevi proveniți din familii cu situație financiară precară. „Am ales să investim în viitorul țării, deoarece copiii reprezintă viitorul nostru. Prin această acțiune am vrut să arătăm și împreuna lucrare dintre Biserică și Școală”, a spus pr. Protoiereu Costel Burlacu.

Elevii au fost selectați din cuprinsul școlilor aflate pe teritoriul Sectorului 6.

„Din patruzeci de unități școlare, treizeci și trei ne-au transmis numărul de elevi cu dosare sociale, provenind din familii cu venituri mici, monoparentale etc”, a declarat părintele Costel Burlacu.

Dacă la acțiunile precedente, ghiozdanele au fost achiziționat cu sprijinul parohiilor din sector, anul acesta rechizitele au fost cumpărate din sponsorizări. Suma totală s-a ridicat la 120.000 lei.

„Mulțumim sponsorilor, oamenilor de bine care ne-au ajutat și ne-au sprijinit financiar pentru realizarea acestui proiect, dar și voluntarilor”.

Pentru siguranța elevilor, ghiozdanele au fost dăruite reprezentanților școlilor, acțiunea desfășurându-se la Mănăstirea Chiajna, în aer liber. Fiecare ghiozdan a cuprins și un set de 10 măști de protecție împotriva coronavirusului.

„Având în vedere contextul pandemic, anul acesta nu i-am mai chemat pe elevi. Am asigurat toate condițiile de distanțare socială și am invitat administratorul școlii pentru a prelua sub semnătură ghiozdanele, pe profesorul de religie (Reprezentantul Bisericii în școală) și, acolo unde s-a putut, reprezentantul părinților și directorul sau directorul adjunct”, a spus Pr. Burlacu.

Protoieria Sector 6 a oferit în fiecare an rechizite elevilor aflați la începutul școlii. Acțiunea evidențiază buna colaborare între autoritățile locale și protoierie.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu păstrăm tradiția ca de la înființarea Protoieriei Sector 6, la îndemnul și prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de a intensifica relațiile cu autoritățile locale, într-un parteneriat de suflet, zicem noi, între protoierie, Asociația Diaconia, Inspectoratul Teritorial al Sectorului 6, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 etc”.

Anul trecut, protoieria a oferit, la început de an școlar, 600 ghiozdane cu rechizite.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro