PS Paisie Sinaitul a sfinţit sediul Policlinicii Sociale Stomatologice „Zâmbet pentru toți” din Bucureşti

Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul a sfinţit şi inaugurat joi Policlinica Socială Stomatologică „Zâmbet pentru toți” din Bucureşti.

Proiectul este implementat de Fundația „Bucuria Ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 (D.G.A.S.P.C. Sector 2).

Beneficiarii vor fi copii şi adulţi, în situaţii de dificultate, aflaţi în evidenţa D.G.A.S.P.C. Sector 2. Prin intermediul a două cabinete medicale, ei vor primi gratuit servicii stomatologice în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii acestora.

În cuvântul rostit la inaugurarea unităţii medicale, Preasfinţitul Părinte Paisie Sinaitul a vorbit despre datoria păstrării darului sănătăţii şi le-a mulţumit celor care au contribuit la reuşita proiectului, precum şi personalului medical care va lucra în policlinică.

„Cu multă bucurie salutăm pe toţi participanţii la acest eveniment de binecuvântare și inaugurare a Policlinicii Sociale StomatologiceZâmbet pentru toți – și transmitem aprecierea și binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru realizarea acestui proiect, derulat de Fundația Bucuria Ajutorului a Arhiepiscopiei Bucureștilor și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, București”.

„Noi, oamenii, fiind creați după chipul lui Dumnezeu, suntem datori să păstrăm și să cultivăm darul sănătății și armonia între sănătatea fizică și cea spirituală, între bucuria sufletului și frumusețea unui zâmbet. Arhiepiscopia Bucureștilor împreună cu Primăria Sector 2 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 demonstrează prin puterea exemplului propriu că atunci când responsabilitatea, pasiunea și grija față de cei din jur se întâlnesc aduc o schimbare vizibilă în societate”.

„Ne rugăm lui Dumnezeu să răsplătească efortul organizatorilor și să ajute pe cei care vor lucra în cele două cabinete de medicină dentară cu empatie și responsabilitate socială și medicală, pentru a împlini misiunea acestei Policlinici Sociale de Stomatologie, și anume aceea de a asigura accesibilitate la servicii stomatologice pentru adulți și copii vulnerabili, cu dizabilități, ori marginalizați social, în vederea îmbunătățirii calității vieții”, a afirmat Preasfinţia Sa.

Din partea Patriarhului Daniel, Părintele Episcop i-a oferit primarului Sectorului 2 al Capitalei, Radu‑Nicolae Mihaiu, și directorului D.G.A.S.P.C. Sector 2, Florin Vasile, Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru sprijinul acordat la implementarea proiectului social.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi de la cele două instituţii implicate.

Policlinicii Sociale Stomatologice „Zâmbet pentru toți” este situată pe Bulevardul Gării Obor, nr. 12, Sector 2.