Radio Trinitas: 23 de ani de emisie

Radio Trinitas împlinește 23 de ani de emisie. În 17 aprilie 1998, în Vinerea Mare, a avut loc prima transmisiune din turnul Mănăstirii ieșene Golia pe frecvența 92,7 Mhz.

Postul de Radio Trinitas al Patriarhiei Române a fost înființat în anul 1996, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în vremea slujirii sale ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

În prezent, Radio Trinitas emite pe 53 frecvențe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvență via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT 16A. Emisiunile sunt realizate în studioul central de la București și în studiourile locale de la Iași, Sibiu și Craiova.

În anul 2017, Radio Trinitas a lansat o nouă versiune a aplicației sale pentru dispozitive iOS. Cu un nou concept de design, aplicația a fost rescrisă de la zero și actualizată la ultimul sistem de operare Apple și arhitectură 64biți.

Printre noutățile aplicației se regăsesc: live streaming Radio Trinitas, știrile Basilica.ro în limba română, programul radio, abonare la notificări emisiuni.

În data de 11 decembrie 2013, Radio Trinitas a primit Diploma de Excelență pentru Cultură din partea Consiliului Național al Audiovizualului.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro