Rugăciune la Institutul Matei Balș pentru victimele incendiului

Victimele incendiului de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală au fost pomenite vineri la Capela „Sf. Mare Mucenic Pantelimon” din incinta spitalului.

Părintele Toma Ștefan, slujitor al acestui locaș de cult, a făcut o rugăciune pentru iertarea și odihna celor care s-au mutat la Domnul în urma incendiului.

Sâmbătă, după Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, Părintele Toma Ștefan va citi din nou rugăciuni pentru sufletele lor.

Chiar dacă personalul medical nu poate participa, regulile de izolare fiind foarte stricte în spital, la Capela „Sf. Mare Mucenic Pantelimon” sunt înălțate permanent rugăciuni pentru personalul medical și pentru vindecarea celor bolnavi și în suferință.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, în Pavilionul 5 al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, unde erau internați pacienți diagnosticați cu COVID-19. Cinci persoane au murit în urma tragediei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe și consolare în prima parte a zilei de vineri.

„Adresăm un părintesc mesaj de condoleanțe și consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum și întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, a transmis Patriarhul României.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 05:00. Pacienții internați în Pavilionul 5 al spitalului erau conectați la oxigen și erau diagnosticați cu Covid-19 în stadiu mediu spre sever.

Foto credit: Capela „Sf. Mare Mucenic Pantelimon”

Sursa: Basilica.ro