Trinitas TV lansează un documentar cu activităţile filantropice ale Bisericii pe timp de pandemie

Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, lansează un film documentar cu principalele activități desfășurate de Biserica Ortodoxă Română pe timpul pandemiei.

Materialul video vine să completeze imaginea creată de televiziunile românești care au mediatizat mai puțin acțiunile Bisericii.

Părintele Alexandru Trușcă, realizatorul filmului, a declarat pentru Basilica.ro că „Documentarul trece în revistă situațiile dificile prin care au trecut credincioșii în timpul pandemiei și surprinde modul în care aceștia au fost ajutați de slujitorii Bisericii, în condițiile adaptării la situații nu doar noi, ci și complicate”.

De asemenea, filmul „aduce în prim plan emoțiile trăite de clerici și credincioși în această perioadă nefastă istorică, mai ales în Săptămâna Sfintelor Pătimiri și de Sărbătoarea Sfintelor Paști”, a mai spus Părintele Trușcă.

Filmul va fi difuzat sâmbătă, 27 iunie, la ora 21:00 pe canalul Trinitas TV, dar și pe paginile de Youtube și Facebook ale televiziunii Patriarhiei Române.

Foto credit: Doxologia

Sursa: Basilica.ro