Voluntarii CMN au oferit „Ajutor pentru elevi” din patru localităţi prahovene

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) au oferit luni de Ziua Educației „Ajutor pentru elevi” din patru localități prahovene.

În cea mai nouă campanie a lor, inițiată în luna septembrie, ei au dăruit pentru 20 de elevi din Tătaru, Podgoria, Urlați și Pleașa ghiozdane cu rechizite, articole vestimentare, produse de igienă și alte daruri. 

Proiectul „Ajutor pentru elevi” are ca scop prevenirea abandonului școlar prin facilitarea accesului tinerilor la educație.

Elevii care au beneficiat de ajutorul voluntarilor au fost identificați prin implicarea preoților din cele patru localități.

„Din cauza situației financiare a familiilor din care provin mulți tineri nu reușesc să termine decât școala gimnazială. Cu puțin sprijin din partea noastră, aceștia pot opta să meargă către liceul dorit, iar în unele cazuri chiar și către facultate”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor CMN.

Prof.  Ana Mihăilă, directorul Școlii Gimnaziale Podgoria, județul Prahova, a mărturisit că se bucură pentru darurile primite de copii. „Pentru că ei savurează sprijinul acesta de fiecare dată, primesc totul cu sufletul curat și se folosesc de toate bunurile acestea cu care sunt ajutați”.

O fetiță care a primit daruri din partea voluntarilor a precizat că atunci când va fi mare ar dori să devină „doctor de animale”. „Mi-ar plăcea foarte mult să primesc cadou și un pui de găină”, a spus ea.

De la începutul Campaniei „Ajutor pentru elevi”, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au oferit daruri copiilor de la Centrul de zi „Sfântul Stelian” din Urlați, Centrul Social „Justinian Marina”, Centrul de Zi pentru copii „Sf. Muceniță Sofia” și de la Așezământul Social „Provita” din localitatea Valea Plopului.

Foto credit: Voluntarii CMN

Sursa: Basilica.ro