Voluntarii CMN au oferit sprijin pentru continuarea studiilor unor copii din Singureni

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au oferit sâmbătă sprijin pentru continuarea studiilor unor copii din Parohia Singureni, județul Giurgiu.

Douăzeci de copii cu posibilități materiale reduse, cu risc de excluziune sau de părăsire timpurie a școlii au primit rechizite, ghiozdane, încălțăminte și haine pentru anotimpul rece.

Evenimentul, parte a programului „Rămâneți în școală”, a avut loc în biserica „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” din comuna Singureni.

În contextul Zilei Naționale a României, tinerii din parohie au pregătit un concert de cântece patriotice, pricesne și muzică populară.

„Rămâneți în școală” este un program social-filantropic de formare profesională care se adresează în special copiilor care se derulează în continuarea programului „Alege Școala!” inițiat tot de Patriarhia Română.

Elevii selectați pentru a face parte din program vor fi monitorizați și ajutați de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului până la absolvirea școlii.

„Am primit ghetuțe, rechizite pentru scoală, haine. Aceste lucruri ne ajută foarte mult”, a spus un copil.

Dănuț Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a mărturisit:

„A fost impresionant că acești copii ne-au așteptat cu cântece patriotice, cu poezii, cu rugăciune. Ne-a impresionat că acești copii știau cam toate cântările de la Sfânta Liturghie”.

„Am ajutat financiar și câteva familii și vom continua pe viitor, iar toți acești copii vor fi atent supravegheați de noi. Anul acesta avem în program aproximativ 100 de copii care de fiecare dată când au avut nevoie am venit în sprijinul lor”.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Sursa: Basilica.ro