Voluntarii CMN continuă lupta cu noul coronavirus. Beneficiari din 28 localităţi de pe raza a 8 judeţe

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale continuă să susțină în mod constant ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, în izolare voluntară la domiciliu sau în situații dificile, atât în București, cât și în alte localități din România.

Voluntarii au sprijinit și persoanele  vulnerabile din mediul rural prin suport moral și ajutor material constând în pachete cu alimente de bază, produse de igienă și alte produse.

De la începutul restricțiilor cauzate de pandemie, ei au acționat în 28 de localități din 8 județe: Ilfov, Prahova, Olt, Teleorman, Argeș, Călărași, Giurgiu și Dâmbovița.

Acțiunile vor continua în permanență până la ridicarea stării de urgență. Unele localități au fost sprijinite de mai multe ori, în urma situațiilor concrete constatate pe teren.

Dănuț Prună, coordonator al Voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a spus că în această perioadă „este foarte important să fim cu toții solidari, să ne sprijinim aproapele”.

„Am sprijinit și sprijinim mai ales satul românesc, aflat într-un moment greu, cu populație îmbătrânită, confruntându-se cu sărăcia cauzată de lipsa unor surse de venit. De asemenea, am mai oferit sprijin familiilor cu mulți copii, familii care se confruntă cu lipsa locurilor de munca stabile”.

„Fiecare dintre noi poate deschide ușa aproapelui nostru cu o vorbă bună, cu o farfurie de mâncare sau doar cu un zâmbet și o încurajare”, a îndemnat Dănuț Prună.

În București, din prima zi a instituirii stării de urgență, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au activat pe diverse axe de sprijin, logistic, financiar, încercând să susțină atât persoanele aflate în nevoie, cât și principalele institțtii sociale și medicale implicate.

Pe linia protocolului între Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Sectorul Social Filantropic și Misionar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov, voluntarii distribuie mâncare caldă în sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6, iar persoanele din sectorul 5 sunt sprijinite de voluntarii ISU.

O egală atenție este îndreptată către persoanele în dificultate aflate în izolare voluntară la domiciliu sau aflate în situații dificile din toate sectoarele din București.

Prin Sectorul Social filantropic al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale primesc lista de cumpărături, achiziționează produsele și se deplasează la domiciliul acestora sau sunt prezenți în adăposturi pentru oamenii străzii, asigurând suport la organizarea activității.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au reluat sprijinul logistic acordat unui lanț de supermarketuri în donarea de produse alimentare și de igienă către patru spitale din București: Matei Balș, Marius Nasta, Victor Babeș, Elias. Săptămâna aceasta s-au livrat în total 5 camioane de produse, asigurându-se stocul necesar pentru următoarea perioadă.

„Nu este prima oară când sprijinim logistic această societate comerciala in donarea de produse de strictă necesitate către aceste spitale, inclusiv către Spitalul Universitar de Urgență București, în toată perioada premergătoare Sfintelor Paști”, a precizat Dănuț Prună.

De asemenea, voluntarii au continuat sprijinul logistic acordat unui lanț de restaurante de tip fast food, fiind oferite sandvișuri și cafea caldă personalului medical de la Spitalul Matei Balș.

Acest sprijin este oferit încă de la instituirea stării de urgență și va continua până la relaxarea măsurilor respective.

Foto credit: Voluntarii CMN

Sursa: Basilica.ro