Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit alimente pentru 36 de familii din județul Prahova

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit alimente pentru 36 de familii cu posibilități materiale reduse din localitățile prahovene Cuib și Valea Dulce.

Acțiunea face parte din campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” și a fost organizată cu ajutorul preoților din parohii.

„De data aceasta am reuşit să venim în sprijinul a 36 de familii din două comunități prahovene, persoane care aveau mare nevoie de sprijin, aveau nevoie de încurajare, aveau nevoie de această solidaritate a Bisericii. Sunt persoane care locuiesc în case izolate, drumurile lor sunt greu accesibile. Pot spune chiar că astăzi am străbătut kilometri întregi pe jos pe dealuri până am ajuns la aceste persoane”, a declarat Dănuț Prună, coordonatorul echipei de voluntari.

Preotul Adelin Matei din Parohia Cuib a spus: „Avem bucuria să-i avem în mijlocul nostru pe voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, care au venit cu daruri pentru familiile nevoiașe din parohia noastră. Satul are foarte puţine familii, până în 30. Casele sunt destul de răsfirate, deoarece acolo unde au murit bătrânii nu au mai venit tineri să locuiască”.

„Ce a spus Mântuitorul la evanghelia după Matei capitolul 25 referitor la actele milosteniei trupești: Flămând am fost Mi-aţi dat să mănânc, însetat am fost, Mi-aţi dat să beau, gol și M-aţi îmbrăcat, în temniţă sau bolnav sau străin și M-aţi cercetat. Acestea este dovada că Patriarhia își face datoria peste tot și împlinește poruncile Domnului”, a declarat preotul Viorel Marinescu din Parohia Valea Dulce.

„I-aţi văzut pe oameni foarte bucuroși pentru că vremurile sunt grele, iar ei provin din familii cu copii mulți, cu nevoi și cu probleme multe și orice ajutor este bine venit”.

Pachetele cu alimente au fost oferite la finalul săptămânii trecute. Tot săptămâna trecută, voluntarii au dăruit peste 700 de perechi de încălțăminte tinerilor din localitatea Drăgănești.