Voluntarii „Tineri în acțiune” vor avea un an bogat în proiecte

Anul 2023 a fost unul intens dar 2024 se anunță mai aglomerat și mai bogat în evenimente pentru tinerii Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pe lângă activitățile de tradiție, apar noi proiecte, a anunțat miercuri la Jurnalul Trinitas TV Marius-Ștefan Ciulu, inspector eparhial responsabil cu activitățile de tineret în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

ITO București

„Pe lângă proiectele consacrate, precum taberele de la Așezământul mănăstiresc Apostolache, Pelerini prin cetatea Bucureștilor, Bătrânețe cu suflet de copil, vom organiza, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, un eveniment sub egida ITO, un ITO local pentru tinerii Arhiepiscopiei Bucureștilor”, a spus Marius Ciulu.

Prin această întrunire „încercăm deja să creionăm grupul activ de voluntari pentru anul 2025 când Bucureștiul va deveni iarăși gazda Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox”, a mai explicat coordonatorul Grupului de voluntari „Tineri în acțiune”.

„Pe de altă parte, ne vom implica activ și în evenimentele prilejuite de împlinirea a 250 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Dimitrie în București unde prezența noastră va fi mai vizibilă decât la alte evenimente mici și punctuale”.

Colaborare cu Penitenciarul Rahova

„În același timp, am dezvoltat o colaborare cu Penitenciarul Rahova, unde am avut la finalul anului un concert de colinde pentru persoanele lipsite de libertate, iar anul acesta deja încercăm să pregătim un club de lectură biblică”, a precizat acesta.

Marius Ciulu a adăugat că urmează a fi stabilită și agenda proiectelor dedicate în mod special Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor.

În cadrul intervenției, Marius Ciulu a făcut o trecere în revistă a activităților din 2023 și a vorbit despre eforturile organizării și coordonării tinerilor voluntari, activitate în care este implicat de mai bine de 15 ani.

Grupul „Tineri în acțiune” al Arhiepiscopiei Bucureștilor reunește voluntari din parohii și din organizațiile de tineret ortodoxe.