Apariţie editorială: Ultimul număr al Revistei Chemarea Credinţei este dedicat Naşterii Domnului

Revista Chemarea Credinței (nr. 6/2020) continuă seria numerelor dedicate Anului omagial al pastorației părinților și copiilor cu o ediție ce scoate în evidență sărbătoarea atât de mult iubită de copii, Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, a transmis echipa editorială.

Rubricile revistei sunt dedicate tuturor categoriilor de vârstă, pornind de la preșcolari și ajungând la cei mai în vârstă dintre adulți.

Numărul pe noiembrie-decembrie debutează cu rubrica De-ale sufletului, în care Laura Dina istorisește momentul Nașterii Domnului.

„Apoi, cei mai mici dintre micii cititori sunt invitați să meargă împreună cu familia la biserică, acolo unde sunt îndrumați să se spovedească și să se Împărtășească cu Trupul și Sângele Mântuitorului. De asemenea, îi îndemnăm pe micii cititori să realizeze felicitări pentru cei dragi pe care să le ofere cu ocazia Crăciunului, dar și ornamente de împodobit bradul”, menționează colectivul redacțional.

Dacă sunt pasionați de muzică, cititorii au acum ocazia să cunoască, din trecutul muzicii românești, chipuri memorabile precum cel al lui Ioan D. Chirescu și să învețe măcar unul dintre cântecele religioase compuse de el.

Încet, încet, pătrundem în lumea povestirilor din Vechiul Testament, din Noul Testament, dar și din viața de zi cu zi, trecând apoi la joacă. Invitația la cunoaștere prin joacă este adresată întregii familii, mai ales prin paginile jocului „Hristos Se naște, slăviți-L”, acolo unde pot participa în același timp 2-4 jucători.

După ce facem cunoștință cu corpurile mici ale sistemului solar, ne întâlnim cu „Sfântul Nicolae, învățătorul copiilor” apoi călătorim cu Sfântul și Dreptul Iosif și cu Preasfânta Fecioară Maria pe drumul spre Egipt. Ne oprim la rubrica An omagial pentru a descoperi lucruri importante despre perioada adolescenței, apoi ne alăturăm Anului Nou, care a decis să se urce pe scenă și să ne povestească despre diverse obiceiuri din străbuni.

În paginile revistei se regăsește un interviu cu directoarea liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București. Prof. Monica-Valentina Șerbănescu le vorbește tinerilor despre țelurile pe care aceștia ar trebui să le aibă în viață, urmați de dragostea față de bine și de frumos.

Revista se încheie cu rubrica An comemorativ, în care domnul Sebastian Nazâru, lector dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, le prezintă cititorilor marii filantropi Brâncoveni.

Colectivul redacțional vă invită să lecturați ultimele apariții editoriale pentru copii la Editura BASILICA, și anume „Sfântul Mucenic Pantelimon și mama sa, Euvula” din colecția Chipuri ale sfințeniei și cartea „Facerea” din colecția Ascultă Cuvântul Meu, ambele scrise de Ani-Eliza Busuioc. Recomandările le găsiți pe coperta 4 a revistei Chemarea Credinței.

Foto credit: Revista Chemarea Credinței

Sursa: Basilica.ro